>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
29°C
24 lip.
30°C
25 lip.
32°C
26 lip.
34°C
27 lip.
35°C
>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
29°C
24 lip.
30°C
25 lip.
32°C
26 lip.
34°C
27 lip.
35°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Brzi ručak za 20 kuna: Fino varivo puno proteina u koje ne ide ni komadić mesa

18.9.2021. | 09:58

zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr

Pregleda: 6184

NOVO

Uzbuna zbog signalne rakete? Uznemiravanje građana ne bi trebalo proći nekažnjeno
Iznad Požege zabilježena nepoznata letjelica?! Više ljudi prijavilo potres
U Mihaljevcima: Konjogojstvena udruga ’Vallis Aurea’ slavi 30 godina djelovanja
Foto: Svetkovina Tijelova u Požegi
Konstituirano Gradsko vijeće Grada Pleternice - Predsjednik Domagoj Katić, potpredsjednici Marko Markota i Marko Vidakušić
Pojačani nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga od 16. do 22. lipnja u sklopu ROADPOL-a
Teško ozlijeđen 62-godišnji vozač prilikom pokušaja bijega – upravljao vozilom bez dozvole i pod utjecajem alkohola
NAJAVA: Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za povećanje poljoprivredne proizvodnje na području županije za 2025. godinu
Obavijest o privremenoj regulaciji prometa – Ivanjski krijes 2025.
Vrijeme danas sunčano i ugodno

FOTO: Getty Images

18.9.2021. | 09:58 | zadovoljna.hr
IZVOR: zadovoljna.hr
Pregleda: 6184

Ne morate se oslanjati isključivo na meso da biste tijelu podarili važne bjelančevine i masnoće. Mahunarke poput slanutka i mahuna prepune su njima. Primjerice, samo u stotinu grama slanutka nalazi se oko 19 grama proteina.

Mahunarke su prepune i drugim važnim nutrijentima, a posebice mineralima poput magnezija, kalija i kalcija.

Povrh svega, riječ je o izvrsnim namirnicama za pripremu ukusnog i utješnog jesenskog variva koje možete skuhati za otprilike dvadesetak kuna.


Sastojci za varivo od slanutka i mahuna:
220 grama kuhanog slanutka (jedna mala konzerva)
200 grama svježih mahuna
200 ml pasirane rajčice
2 krumpira
2 mrkve
1 luk
2-3 češnja češnjaka
1 žlica koncentrata rajčice
1 litra povrtnog temeljca
biljno ulje
sol i papar po želji


Priprema:
1. Na malo biljnog ulja prepirjajte luk narezan na sitne komade. Pirjajte dok ne omekša.

2. U lonac dodajte i sitno narezani češnjak te pirjajte sve zajedno još oko jednu minutu.

3. Ubacite mrkvu narezanu na kockice.

4. Ubacite koncentrat rajčice i pasatu te sve dobro promiješajte.

5. U lonac stavite i krumpir narezan na manje kockice. Sve dobro promiješajte i zalijte vodom ili povrtnim temeljcem.

Ako ne radite kod kuće vlastite temeljce, vrlo lako ga možete napraviti miješanjem tople vode s kupovnim temeljcem u kocki.

8. Kuhajte sve zajedno oko 20 do 30 minuta odnosno dok povrće ne omekša. Što su komadići mrkve i kockice krumpira manji to će vam biti potrebno i manje vremena za termičku obradu.

9. Poslužite varivo s kriškom kruha i salatom po želji. Po varivu možete dodati i malo sjemenki bundeve. Dobar tek!

Savjet plus:

U varivo možete staviti i smrznute mahune. No njih stavite otprilike pet do deset minuta prije kraja termičke obrade da se ne raskuhaju u varivu.

(Izvor: zadovoljna.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI