Gin i tonic cheesecake

FOTO: Autor/Izvor iStock

13.11.2020. | 13:50 | P.N.
IZVOR: Novilist.hr
Pregleda: 3165

Cheesecake je jedna od omiljenih poslastica, a uz dodatak gin- tonika postat će raskošni blagdanski desert savršen za večernja druženja i uživanja u toploj atmosferi doma. A što je najbolje od svega- ne peče se!

 

Sastojci: 


250 g digestive keksa


 

100 g otopljenog maslaca

600 g krem sira

 

500 g mascarponea

 

100 g šećera u prahu

 

sok i korica limete ili limuna

 

50 ml gina

 

280 ml gin-tonika

 

2 žlice šećera

 

1 limun (polovicu limuna iscijedite, a drugu polovicu narežite na kriške)

 

1. Dno kalupa promjera 25 cm obložite masnim papirom. Kekse stavite u plastičnu vrećicu, dobro zatvorite i razmrvite služeći se valjkom za tijesto. Prebacite u zdjelu, prelijte otopljenim maslacem i dobro promiješajte. Prebacite u kalup i poravnajte da bude ravnomjerno raspoređeno. Prebacite u hladnjak na sat vremena.

 

2. Kremasti sir, mascarpone, šećer u prahu i koricu limete izmiksajte do glatke smjese. Ulijte gin i ponovno izmiksajte. Smjesu ravnomjerno rasporedite na podlogu s keksima, izravnajte špatulom i ostavite u hladnjaku preko noći.

 

3. Gin i tonik ulijte u manji lonac, dodajte šećer i limunov sok i na jakoj vatri zagrijte do vrenja. Nakon 3-4 minute maknite s vatre i pustite da se malo ohladi, a zatim dodajte sok limete i kriške limuna. Pustite da se ohladi.

 

4. Izvadite cheesecake iz hladnjaka, prelijte sirupom i ukrasite kriškama limuna i koricom limete.

 

Izvor: novilist.hr


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI