IDEJA ZA RUČAK: Recept za najsočniju zapečenu tjesteninu s kobasicama


(FOTO: Privatna fotografija)

25.2.2022. | 10:01 | zadovoljna.dnevnik.hr
IZVOR: zadovoljna.dnevnik.hr
Pregleda: 3251

Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama. Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.

Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):
500 g tjestenine penne (cijeli paket)
2 para kobasica
20 dag sira
200 g pasirane rajčice (passata)
100 ml ulja
2 češnjakazačini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac

Priprema:
-Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
-Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
-Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje.


Dobar tek!


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,78%
2. Ne, neću izaći - 33,29%
3. Ne znam - 32,93%
Ukupno glasova: 72683
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI