FOTO: Getty images
Donosimo vam recept zafino, zdravo i brzojelo… toliko brzo da ćete dulje čitati ovaj članak nego što će vam trebati da skuhate ručak. Vjerojatno sve sastojke već imate kod kuće, a samo kap kvalitetnog maslinova ulja dat će ovom obrokuštih vrhunskoga restorana.
I kada samo proletite kroz kuću između obveza, možete se počastiti pravim, domaćim ručkom. Ako vam baš jako nedostaje proteina, preporučujemo da na maslinovo ulje i češnjak samo kratko bacite smrznute kozice.
Sastojci za tjesteninu sa špinatom: 350 g tjestenine po želji 200 g smrznutog špinata 8 češnjeva češnjaka, narezanih nasitno 1,5 dl vrhnja za kuhanje 120 g ribanog parmezana 4 žlice maslinova ulja sol i papar po ukusu Priprema tjestenine sa špinatom: Zakuhajte posoljenu vodu, dodajte tjesteninu i skuhajte jeal dente. Kratko popržite češnjak na maslinovu ulju, dodajte odmrznuti špinat i vrhnje za kuhanje. (Ako ćete raditi varijantu s kozicama, kratko ih popržite na ulju i češnjaku, pazeći da vam češnjak ne zagori.) Kada zavrije, kuhajte još 5-7 minuta pa na kraju posolite i popaprite. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pomiješajte s umakom od vrhnja i špinata. Poslužite toplo. U tanjur dodajte još kap maslinova ulja i pospite parmezanom po ukusu. (Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)