>
Pozega
7 lip.
30°C
8 lip.
32°C
9 lip.
25°C
10 lip.
24°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
13 lip.
28°C
>
Pozega
7 lip.
30°C
8 lip.
32°C
9 lip.
25°C
10 lip.
24°C
11 lip.
27°C
12 lip.
28°C
13 lip.
28°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Ni Popaj se ne bi bunio: Superzdrav ručak koji ćete skuhati brže nego što ćete pročitati ovaj članak

FOTO: Getty images

9.3.2023. | 10:10 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1935

Donosimo vam recept zafino, zdravo i brzojelo… toliko brzo da ćete dulje čitati ovaj članak nego što će vam trebati da skuhate ručak. Vjerojatno sve sastojke već imate kod kuće, a samo kap kvalitetnog maslinova ulja dat će ovom obrokuštih vrhunskoga restorana.

I kada samo proletite kroz kuću između obveza, možete se počastiti pravim, domaćim ručkom. Ako vam baš jako nedostaje proteina, preporučujemo da na maslinovo ulje i češnjak samo kratko bacite smrznute kozice.




Sastojci za tjesteninu sa špinatom: 350 g tjestenine po želji 200 g smrznutog špinata 8 češnjeva češnjaka, narezanih nasitno 1,5 dl vrhnja za kuhanje 120 g ribanog parmezana 4 žlice maslinova ulja sol i papar po ukusu Priprema tjestenine sa špinatom: Zakuhajte posoljenu vodu, dodajte tjesteninu i skuhajte jeal dente. Kratko popržite češnjak na maslinovu ulju, dodajte odmrznuti špinat i vrhnje za kuhanje. (Ako ćete raditi varijantu s kozicama, kratko ih popržite na ulju i češnjaku, pazeći da vam češnjak ne zagori.) Kada zavrije, kuhajte još 5-7 minuta pa na kraju posolite i popaprite. Kuhanu tjesteninu ocijedite i pomiješajte s umakom od vrhnja i špinata. Poslužite toplo. U tanjur dodajte još kap maslinova ulja i pospite parmezanom po ukusu. (Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)



Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI