>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
31°C
24 lip.
31°C
25 lip.
33°C
26 lip.
35°C
27 lip.
32°C
>
Pozega
21 lip.
25°C
22 lip.
27°C
23 lip.
31°C
24 lip.
31°C
25 lip.
33°C
26 lip.
35°C
27 lip.
32°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Njemački gulaš: Recept za fantaziju u tanjuru koja će vas lijepo ugrijati


(FOTO: Shutterstock)

22.10.2022. | 11:18 | punkufer.dnevnik.hr
IZVOR: punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 4848

Koliko je kuhara, toliko je recepata za gulaš – jednostavno jelo koje ne poznaje granice, kako geografske, tako i gurmanske. Njemački gulaš, koji je omiljen i kod nas, karakterističan je po velikim komadima mesa, narezanima na veličinu od otprilike 3, 4 centimetra. A koliko ide mesa, toliko ide i luka koji se topi tijekom kuhanja i daje lijepu teksturu. Rajčica ne dominira, tek malo paste bit će dovoljno za okus i boju.

Mljevena paprika, lovorov list, mažuran, kim i papar najčešći su začini po kojima možete namirisati njemački gulaš. Često se dodaje i suho bijelo vino ili nekoliko žlica vinskog octa. Umjesto dodavanjem škrobnog brašna gustoća se postiže dugim krčkanjem na vatri dok se višak tekućine ne reducira. Gulaš poslužite s tjesteninom ili knedlama od kruha.

Sastojci za njemački gulaš:
900 g luka
900 g junetine za gulaš
50 g maslaca (najbolje pročišćeni)
3 češnja češnjaka
1 žličica sjemenki kima
2 žličice mažurana
2 žlice mljevene paprike
2 žlice paste od rajčice
3 žlice vinskog octa
5 dl goveđe juhe
2 lovorova lista
sol, papar


Priprema njemačkog gulaša:
- Zagrijte maslac na umjerenoj vatri. Dodajte sitno sjeckani luk i kuhajte, često miješajući, do zlatno smeđe boje, oko 30 minuta.
- Očistite meso od žilica i narežite ga na veće komade. Češnjak ogulite i nasjeckajte, dodajte sjemenke kima na dasku za rezanje i zgnječite nožem.
- Kad luk bude spreman, dodajte goveđu juhu, ocat, papriku i meso zajedno s lovorovim listom, češnjakom, kimom, mažuranom i rajčicom. Promiješajte i pustite da lagano kuha. Smanjite vatru, poklopite i ostavite da se krčka dok se luk uglavnom ne raspadne i junetina ne omekša, oko 2 sata.
- Gulaš posolite, popaprite, izvadite lovor i poslužite ga dok je vruć.


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,78%
2. Ne, neću izaći - 33,29%
3. Ne znam - 32,93%
Ukupno glasova: 72819
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI