Piletina s njokama i pestom
(FOTO: Getty Images)
Jednostavan recept za ukusan obrok poput ovog dobro je uvijek imati pri ruci, a osobito tijekom radnog tjednai li bar onaj dan u kojem morate sve obveze odraditi istovremeno, pa dolazite kući kasno i najčešće gladni i razdražljivi.
Za ove divno kremaste njoke s piletinom i pestom ne trebaju vam nikakvi posebni sastojci za koje se morate voziti na drugi kraj grada, a fini, topli, domaći obrok put od štednjaka do stola prijeći će za samo pola sata. Količina sastojaka iz ovoga recepta nahranit će četvero gladnih.
Sastojci za kremaste njoke s piletinom i pestom:
500 g njoka od krumpira
2 žlice maslinovog ulja
500 g pilećih fileta
3 ljutike ili 1 manji luk, narezan na tanko
300 ml vrhnja za kuhanje
60 g mladog špinata
150 g smrznutog graška
100 g pesta od bosiljka
1 žlica prženih pinjola, za posluživanje,po želji
listovi svježeg bosiljka, za posluživanje,po želji
Priprema kremastih njoka s piletinom i pestom:
Skuhajte njoke u velikom loncu posoljene vode prema uputama na pakiranju. Ocijedite, isperite hladnom vodom i ostavite sa strane.
U većoj tavi zagrijte ulje na srednje jakoj vatri. Posolite i popaprite piletinu pa je pržite dok ne počne dobivati lijepu boju. Okrenite meso i ubacite ljutiku u tavu. Pržite još 2 minute pa prebacite piletinu na tanjur i ostavite sa strane.
U tavu u kojoj ste pržili piletinu dodajte vrhnje i kuhajte dok ne zavrije. Potom smanjite vatru i kuhajte još dvije minute pa dodajte grašak i špinat.
Kuhajte dvije minute pa umiješajte njoke i pesto. Začinite i kuhajte još dvije minute uz povremeno miješanje.Vratite piletinu u tavu.
Prokuhajte u umaku jednu minutu i ugasite. Poslužite. Po želji pospite pinjolima i listićima svježeg bosiljka.
izvor: Pun kufer