(FOTO: Privatna fotografija)
Kome nisu poznati oni dana kada jednostavno nemamo ideju što skuhati za ručak. Naša čitateljica Mateja Martinković dala nam je recept koji njoj uvijek spasi dan, za zapečenu tjesteninu s kobasicama. Vjerujemo da će mnogi već danas poželjeti za objed pripremiti ovo sočno, ukusno, zasitno i jednostavno jelo.
Sastojci za zapečenu tjesteninu s kobasicama (do šest osoba):
500 g tjestenine penne (cijeli paket)
2 para kobasica
20 dag sira
200 g pasirane rajčice (passata)
100 ml ulja
2 češnjakazačini: sol, vegeta, papar, čili i vlasac
Priprema:
-Narezane kobasice pecite na ulju sa svih strana. Dodajte nasjeckani češnjak, zalijte rajčicom i posolite. Kuhajte do željene gustoće.
-Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi (po želji dodajte i malo vegete). Ocijedite tjesteninu i izmiješajte s umakom od rajčice i kobasicama. Dodaje začine. Sve to premjestite u posudu za pečenje.
-Prije pečenja dodajte naribani sir. Jelo zapecite u pećnici na 190 stupnjeva. Dovoljno je peći desetak minuta, da se lijepo zapeče.Jelo poslužite uz zelenu salatu, a odlično će pasati i domaće kiselo zelje.
Dobar tek!