Recept za sočna rebarca iz pećnice

Rebarca iz pećnice
(FOTO: Getty Images)

23.10.2024. | 09:31 | Pun kufer
IZVOR: Pun kufer
Pregleda: 184

U finim i sočnim svinjskim "rebricama" ne morate uživati samo u restoranima ili sezonski, u doba roštiljanja. Lako ih možete pripremiti i u pećnici. Uz dobro poznati trik sa zamatanjem u alu-foliju, meso će biti tako mekano da će otpadati s kosti i kad ga samo pogledate.

Fina glazura na bazi balzamičnog octa i meda dodat će vatromet arome, a tako je ukusna da bi vam ova rebarca mogla postati najbolja koja ste kušali. Rebarcima glaziranim balzamičnim octom i medom trebat će oko četiri sata da se ispeku, ali za svaku minutu čekanja bit ćete na kraju i nagrađeni.

Sastojci za rebarca glazirana balzamičnim octom i medom:


Za rebarca
2 komada svinjskih rebaraca (oko 1,8 kg)
5 čajnih žličica soli
1 žlica sjemenki koromača
1 žlica listova ružmarina
1 čajna žličica mljevene dimljene paprike
1 čajna žličica luka u prahu
1 čajna žličica crnog papra u zrnu
1/2 čajne žličice mljevenog cimeta


Za glazuru
300 ml balzamičnog octa
120 ml vode
85 ml meda
1 grančica ružmarina

Priprema rebaraca glaziranih balzamičnim octom i medom:
Posušite rebra papirnatim ručnicima. Nožem za maslac odvojite taku opnu koja prekriva unutarnju stranu rebara i uklonite je.
U mužaru, mlincu ili blenderu sameljite sjemenke komorača, listove ružmarina, cimet, dimljenu papriku, luk u prahu, crni papar u zrnu i sol u fini prah. Ravnomjerno utrljajte začinsku mješavinu s obje strane rebara. Zamotajte ih u foliju i ostavite tako barem sat vremena.
Zagrijte pećnicu na 150 stupnjeva i postavite rešetku na sredinu.
Meso ostavite u foliji, položite ga u lim za pečenje i pecite 2 i pol sata. Ako meso još nije mekano, pecite još pola sata pa ponovno provjerite.
Dok se rebarca peku, u lonac ulijte balzamični ocat, vodu i med, dodajte grančicu ružmarina i zakuhajte. Smanjite vatru i kuhajte dok se glazura ne zgusne i ne reducira za pola.
Kada meso bude toliko mekano da se vilicom lako odvaja od kosti, izvadite ga iz pećnice. Odmotajte rebra iz folije, lim za pečenje obložite papirom i vratite u njega pečena rebarca. Nježno ih prosušite papirnatim ručnikom i premažite glazurom s obje strane.
Vratite rebra u pećnicu i pecite još 1-3 minute sa svake strane. Pazite da glazura ne zagori.
Izvadite iz pećnice, narežite i poslužite s preostalom glazurom i prilogom po želji.

izvor: Pun kufer



VIŠE NA TEMU:
RECEPT
HRANA
REBARCA
PEČNICA
MESO

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI