>
Pozega
13 lip.
27°C
14 lip.
26°C
15 lip.
28°C
16 lip.
29°C
17 lip.
29°C
18 lip.
28°C
19 lip.
30°C
>
Pozega
13 lip.
27°C
14 lip.
26°C
15 lip.
28°C
16 lip.
29°C
17 lip.
29°C
18 lip.
28°C
19 lip.
30°C
Weather for the Following Location: Pozega map, Croatia

Slasno iznenađenje u tijestu: Recept za specijalitet s lososom i mirisnim začinima

FOTO: Shutterstock

29.3.2022. | 09:06 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 1541

Losos Wellington, ili salmon en croûte, kako bi Francuzi nazvali lososa u tijestu, specijalitet je dostojan svečanih okupljanja, ali i sjajna alternativa mesnom ručku. File lososa prije pripreme dobro pregledajte da nema kostiju, koje prema potrebi izvadite pincetom.

Sastojci za lososa u tijestu:900 g lososa, bez kože
60 g maslaca
korica 1 limuna
velika šaka listova bosiljka
mala šaka listova kopra
500 g lisnatog tijesta
1 žlica gorušice
1 žumanjak
brašno za posipanje
maslinovo ulje
sol, papar

Priprema lososa u tijestu:


Provjerite ima li kosti u ribi pa ih uklonite pincetom, a zatim je prepolovite. Pleh obložite nauljenim komadom folije.Omekšani maslac s naribanom limunovom koricom, bosiljkom, koprom te malo soli i papra pomiješajte u zdjeli za nadjev.Filete lososa osušite kuhinjskim papirom, a zatim lagano posolite i popaprite. Prvi file s jedne strane premažite maslacem od začinskog bilja, a drugi gorušicom pa ih spojite "u sendvič" tako da oba kraja budu jednake debljine.


Tijesto tanko razvaljajte na lagano pobrašnjenoj površini u pravokutnik. Stavite losos u sredinu, a okolno tijesto premažite umućenim jajetom. Podignite rubove, odrežite višak i savinite ih pa preklopite ostatak tijesta u paketić koji stavite na pripremljenu foliju.Tijesto premažite razmućenim jajetom. Pospite solju i paprom. Pokrijte stavite u hladnjak na 15 minuta.

Zagrijte pećnicu na 200 °C pa pecite losos 20-25 minuta, dok tijesto ne postane zlatno smeđe i hrskavo. Da biste provjerili je li spreman, umetnite štapić za ražnjiće u sredinu. Za srednje kuhani losos trebao bi biti topao. Vrući ražnjić pokazuje da je riba dobro pečena.Ostavite da se riba "odmori" pet minuta, a zatim je narežite. Poslužite s umakom holandez, mladim krumpirom i brokulom ili graškom.

(Izvor: Punkufer.hr)


Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
1. Da, izaći ću - 33,83%
2. Ne, neću izaći - 33,21%
3. Ne znam - 32,96%
Ukupno glasova: 59235
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI