Ne može jednostavnije: Recept za savršeno meke domaće kroasane

29.3.2021. | 09:49

Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr

Pregleda: 3324

NOVO

Obavijest o preventivnoj deratizaciji na području grada Požege
U OŠ Julija Kempfa danas je održan Sportski dan za učenike s teškoćama
Javni natječaj za financiranje programa i projekata udruga koje promiču poljoprivredu, održivi razvoj i vrijednosti ruralnog prostora Republike Hrvatske za 2025. godinu
Održano Otvoreno prvenstvo Požege za najmlađe tenisače
Svečano otvorena izložba Otisak duše – slike iz Zbirke Bauer
Zajedno za sigurniji promet: Građani, predložite lokacije za nadzor vozača pod utjecajem alkohola i droga
Čuvari baštine pred objektivom: Otvorena izložba „Čuvajmo tradiciju“
Polufinale kupa: Kutjevo u Pleternici traži finale protiv Slavije
Bijele i Samarske stijene, Zeleni vir i Kamačnik – vikend avantura HPD Gojzerica Požega
Vrijeme danas sunčano i toplo

FOTO: Getty Images

29.3.2021. | 09:49 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.hr
Pregleda: 3324

Pojednostavite si život i umjesto dugotrajnog slaganja slojeva tijesta, jednostavno ga zamotajte u palačinku, razvaljajte i oblikujte...

Umjetnost pripreme originalnih francuskih kroasana dovedena je do savršenstva kako bi se dobili meki, prozračni, hrskavi, ali ipak sočni slojevi tijesta. Srećom, za fine domaće kroasane nije nužno satima se igrati tijestom.

Iskoristite kulinarsku prečicu i zarolajte tijesto u palačinku kako bi se spojilo s maslacem, a zatim izrežite trokute koje možete i napuniti omiljenim pekmezom ili čokoladom, odnosno šunkom i sirom pa zarolajte, ispecite – i uživajte.


Sastojci za domaće kroasane:


400 g glatkog brašna
1/2 vrećice suhog kvasca
1,5 žličice vanilin šećera
50 ml ulja
150 ml mlijeka
100 ml mlake vode
1 žličice soli
100 g maslaca
1 jaje za premazivanje

Priprema:

1. Pomiješajte mlijeko, mlaku vodu, šećer i kvasac pa ostavite da se kvasac aktivira.

2. Maslac narežite na kocke pa stavite u zamrzivač.

3. U smjesu s kvascem dodajte ulje, sol i brašno pa strpljivo mijesite ili izmiksajte. Dajte vremena tijestu da se sastojci povežu - trud se nagrađuje.

4. Tijesto pokrijte krpom i ostavite na toplom 45 minuta ili dok se ne udvostruči.

5. Tijesto premijesite pa razvaljajte u krug. Preko njega naribajte maslac i zarolajte kao palačinku.

6. Smotuljak tijesta razvaljajte po dužini i režite ga na trokute. Zarolajte tijesto u kroasane koje nježno premažite razmućenim jajetom i ostavite da se dižu još oko pola sata do 45 minuta.

7. Pecite ih na 200 Celzijevih stupnjeva oko 10-15 minuta.

(Izvor: Punkufer.hr)


VIŠE NA TEMU:
KROASANI
DOMAĆI
TIJESTO
RECEPT

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Hoćete li izaći na drugi krug lokalnih izbora u Požegi?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI