Riža s kupusom: Fino mediteransko jelo koje se radi ’od ničega’

FOTO: Shutterstock

17.3.2023. | 08:44 | Punkufer.hr
IZVOR: Punkufer.dnevnik.hr
Pregleda: 7883

Da biste pripremili ukusno i zasitno jelo ne treba vam mnogo sastojaka. Potvrđuje to i recept za ovomediteransko jelo nadahnuto grčkim lahanorizom, odnosno kuhanom rižom s pirjanim kupusom.

Kupus i riža cjenovno su vrlo prihvatljive namirnicekoje se u ovom receptu sljubljuju se nešto ljutike, maslaca i pokojim začinom.

Da bi riži dali dodatnu dubinu okusa skuhajte je na pilećem temeljcu– ako ste vegan ili vegetarijanac poslužiti se možete i onim povrtnim. Jelo poslužite uz kriške svježeg limuna.


Sastojci za rižu s kupusom:


370 g riže dugog zrna

50 g maslaca

2 ljutike

2 limuna

2 lovorova lista

1 l pilećeg temeljca

½ glavice svježeg kupusa

sol i papar po želji biljno ulje po želji

šaka svježeg peršina

Priprema riže s kupusom: U većoj tavi zagrijte maslac dok se ne rastopi. Dodajte nasjeckanu ljutiku i pirjajte dok ne omekša. Dodajte rižu i prepržite je na maslacu par minuta. Potom je prelijte vrućim pilećim temeljcem. Dodajte lovorov list i koricu jednog (organski uzgojenog) limuna.

Posolite i popaprite po želji i pustite da sve zajedno zakuha. Kada tekućina zakuha, smanjite temperaturu, poklopite lonac i kuhajte dok riža „ne popije“ svu tekućinu – otprilike 15 do 20 minuta. U drugom loncu zagrijte malo biljnog ulja pa na njemu prepirjajte kupus koji ste narezali na tanke trake.

Posolite i popaprite. Pirjajte tri do četiri minute dok ne povene. Pomiješajte kuhanu rižu s pirjanim kupusom i poslužite toplo s kriškama limuna i svježim peršinom. Dobar tek!

(Izvor: Punkufer.dnevnik.hr)


VIŠE NA TEMU:
RIŽA
KUPUS
JELO
RECEPT
SASTOJCI

Samo registrirani članovi mogu ocjenjivati i komentirati članke. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje. Ako jeste registrirani, prijavite se ovdje.

ANKETA
Podržavate li porez na nekretnine?
Kliknite na opciju za koju želite glasati.
Oglašavajte se na 034 portalu jer:
više od 300.000 korisnika mjesečno
više od 2 milijuna otvaranja stranica svakog mjeseca
Pročitaj više

IMPRESSUMUVJETI KORIŠTENJAPRAVILA PRIVATNOSTI